Caledar

mei 2021
M D W D V Z Z
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Nieuwsbrief 2013.1

NIEUWSBRIEF VAN STICHTING “HULP-MACEDONIË”

Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u als donateur of anderszins betrokken bent bij Stichting “Hulp-Macedonië”

Website:

Gelukkig is onze website weer hersteld, dankzij dhr. Sacha Djuric uit Nijmegen. Hij bezocht onze website, zag dat deze verouderd was en  bood aan om voor ons een nieuwe website te bouwen, zodat we deze weer helemaal up-to-date kunnen gaan maken.  Uiteraard werd  deze hulp dankbaar aanvaard. De website is nu veel mooier én kan nu weer geactualiseerd gaan worden. We zijn nog druk bezig om alle nieuwe feiten in te brengen.

In februari hebben we wederom een transport kunnen versturen naar Probistip. Naast 14 kuub dozen met kleding, hadden we ook veel lakens, dekens, dekbedden enz., bestemd voor het instituut voor geestelijk gehandicapten in Demir Kapija. Deze spullen werden voor ons vanuit Probistip kosteloos vervoerd naar Demir Kapija middels een geweldige hulp en samenwerking met dhr. Miki  van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis.

In februari is er weer een dansdag  Macedonisch georganiseerd, onder leiding van Jacqueline Bossinbk met live-slagwerkbegeleiding van Wim Zuiderwijk. De opbrengsten ( € 270) van deze leuke dag kwamen uiteraard ten goede aan de stichting.

In maart vierde Raymond zijn verjaardag, de enveloppen-met-inhoud (350,–) zijn gedoneerd aan de stichting.

In april was de jaarlijkse garagemarkt in Hem en ook deze dag had weer een mooie opbrengst van € 330. Eveneens in april organiseerden we een Hongaarse dansavond met instuif, weer eens iets anders dan Macedonisch en zeer in de smaak vallend bij het publiek. De opbrengsten bedroegen € 150.

Eind mei heeft Jessica op een marktje, (dat georganiseerd werd door het verzorgingstehuis “Avondlicht” ), sieraden uit Macedonië verkocht. Deze actie bracht € 152 op!

Van de Radboud Universiteit mochten we een aantal zeer bruikbare artikelen ontvangen, nl. prachtige opname- en weergaveapparatuur, die gebruikt kan worden in een aantal ziekenhuizen bij het leerproces. Daarnaast  20 gebruikte, maar nog heel goede computers. Een deel hiervan gaat naar het ziekenhuis in Strumica, een ander deel zal gedoneerd worden aan de blindenstichting in Struga, die van de overheid programma’s krijgt om er “sprekende” computers van te maken. Deze artikelen hebben wij via dhr. Djuric , die bij de Universiteit werkzaam is, mogen ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank. Dhr. Djuric gaat ook voor ons contact leggen met het ziekenhuis van Strumica.

Verder is er natuurlijk altijd veel “werk-achter-de-schermen” te doen. Er wordt o.a. véél kleding opgehaald. Met dank aan “De Groene Cirkel”, die kinderkleding  doneert en waarvan we na een kledingbeurs ook de restanten krijgen.  Deze kleding wordt door ons gesorteerd en netjes in dozen ingepakt. We zijn daarnaast actief begonnen met het inzamelen van lakens en andere (bed)benodigdheden voor Demir Kapija. In april heeft Jessica dit tehuis met 250 zwaar gehandicapte bewoners bezocht. Alles, wat we hadden gedoneerd werd heel goed gebruikt. De bewoners worden liefdevol verzorgd, maar er is nog aan veel elementaire spullen een groot gebrek. Er is aan ons een aantal artikelen gevraagd zoals rolstoelen, balletjes voor de ballenbak (inmiddels  aangekocht!), incontinentiemateriaal  etc.etc. Het zou fijn zijn, als we dit instituut blij kunnen maken met de aanschaf van de broodnodige matrassen, verpleegartikelen enz.

DIT JAAR WORDT HET GELD DAT WE MET DONATIES , DANSDAGEN ENZ. INZAMELEN, BESTEED AAN  UITERST NOODZAKELIJKE ARTIKELEN VOOR DIT INSTITUUT.  HELPT U ÓÓK EEN HANDJE MEE?  OOK DONATIES VAN BRUIKBARE SPULLETJES WORDT ZÉÉR OP PRIJS GESTELD!!

Ook onze andere projecten van 2011 en 2012 blijven onder onze aandacht!!

Het ziekenhuis in Struga heeft voor de kinderafdeling een aantal artikelen gevraagd, soms hele simpele, zoals waterdichte onderleggers …Maar als we al die kleine artikelen allemaal moeten kopen (ook al zijn ze per stuk niet zo erg duur), dan is onze stichtingsportemonnee snel leeg! Zijn er nog creatieve geesten, die ons willen helpen met inzamelen, ideeën voor aanschaf ? (Een bezoek aan deze kinderafdeling liet ons weer duidelijk zien, dat onze hulp nog steeds heel erg nodig is…de hele inrichting ziet er uit, alsof het rechtstreeks uit de jaren ’40 komt (wat waarschijnlijk ook zo is!! gezien het feit dat de sterilisator van 1946 pas vorig jaar kon worden vervangen).

Daarnaast zouden we graag meer contacten willen hebben met Nederlandse ziekenhuizen, die graag hun nog bruikbare, maar afgeschreven goederen willen doneren. Enkele ziekenhuizen uit Noord-Holland hebben onze stichting wel opgenomen in hun hulpprogramma’s, maar dit heeft helaas nog niet geleid tot donaties.     

Het uitwisselingsproject met de jeugdwerkers van het Rode Kruis in Ohrid verloopt  wat “stroef”. Vanuit Opmeer is er een uitnodiging gestuurd naar Ohrid om deel te nemen aan het jeugdzomerproject van Opmeer, maar helaas was er toch te weinig voorbereidingstijd voor de Macedoniërs. We hopen dat ze volgend jaar wél kunnen komen. Ook speelt het natuurlijk een rol, dat de transferkosten van Macedonië naar Nederland wel erg hoog zijn…weet iemand een oplossing??

Wij hopen U met deze nieuwsbrief weer te hebben geïnformeerd over onze activiteiten en blijf vooral onze website bekijken: www.hulp-macedonie.nl

 

Met hartelijke groet namens het bestuur van stichting “Hulp-Macedonië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam