Caledar

mei 2021
M D W D V Z Z
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Nieuwsbrief 2013.2

NIEUWSBRIEF VAN STICHTING “HULP-MACEDONIË”

Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u als donateur of anderszins betrokken bent bij Stichting “Hulp-Macedonië”

LET OP: ANDER REKENINGNUMMER:

Vanaf 1 januari hebben wij een nieuw rekeningnummer: NL 86 RABO 0123 4660 24

(De kosten bij de ABN-AMRO werden voor ons te hoog, zodat wij hebben besloten, een andere bank te nemen. Dit bespaart kosten en levert meer geld op voor onze projecten.)

Website:                                                                                                                    Gelukkig is onze website weer hersteld, dankzij dhr. Sacha Djuric uit Nijmegen. Hij bezocht onze website en bood aan om voor ons een nieuwe website te bouwen, zodat we deze weer helemaal up-to-date kunnen gaan maken. Uiteraard werd deze hulp dankbaar aanvaard. De website is nu veel mooier én kan nu weer geactualiseerd gaan worden. We zijn er nog druk mee bezig om alle nieuwe feiten in te brengen.

In februari hebben we wederom een transport kunnen versturen naar Probistip. Naast 14 kuub dozen met kleding, verzonden we ook veel lakens, dekens, dekbedden enz., bestemd voor het instituut voor geestelijk gehandicapten in Demir Kapija. Deze spullen werden voor ons vanuit Probistip kosteloos vervoerd naar Demir Kapija middels een geweldige hulp en samenwerking met Miki van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis.

In februari hebben we weer een dansdag Macedonisch georganiseerd, waarvan de opbrengsten uiteraard ten goede kwamen aan de stichting. Dit alles onder de inspirerende leiding van Jacqueline Bossink met slagwerk van Wim Zuiderwijk.

In maart vierde Raymond zijn verjaardag, de enveloppen-met-inhoud zijn gedoneerd aan de stichting.

In april was de jaarlijkse garagemarkt in Hem en ook deze dag had weer een mooie opbrengst. Eveneens in april organiseerden we een Hongaarse dansavond met instuif, weer eens iets anders dan Macedonisch en zeer in de smaak vallend bij het publiek.

Eind mei heeft Jessica op een marktje, (dat georganiseerd werd door het verzorgingstehuis “Avondlicht” ), sieraden uit Macedonië verkocht.

Eind oktober hadden wij weer ons jaarlijks Macedonisch dansweekend, dit keer onder leiding van de gerenommeerde dansdocent Paul Mulders. Ook dit oer-gezellige weekend heeft een prachtig resultaat opgebracht, waarvoor onze hartelijke dank aan onze dansleider Paul , begeleidend slagwerker Wim, onze harde werkers in de keuken én alle enthousiaste dansers, waardoor dit weekend een groot succes was.

 

 

 

Van de Radboud Universiteit te Nijmegen mochten we een aantal zeer bruikbare artikelen ontvangen, nl. prachtige opname- en weergaveapparatuur, die gebruikt kan worden in een aantal ziekenhuizen bij het leerproces. Daarnaast 20 gebruikte, maar nog heel goede computers. Deze artikelen hebben wij via dhr. Djuric , die bij de Universiteit werkzaam is, mogen ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank.

Van het UMCG in Groningen ontvingen we een aantal zeer nuttige artikelen, waaronder couveuses, fixatiemateriaal, behandelbanken etc.

Verder is er natuurlijk altijd veel “werk-achter-de-schermen” te doen. Er wordt o.a. véél kleding opgehaald. Met dank aan o.a. “De Groene Cirkel” in Hoorn, die kinderkleding  doneert en waarvan we na een kledingbeurs ook de restanten krijgen. Deze kleding wordt door ons gesorteerd en netjes in dozen ingepakt. Eveneens ontvangen we veel kleding uit het Liornehuis te Hoorn en uit Obdam, waarvoor onze hartelijke dank!.

Gelukkig hebben wij een heel fijne opslagruimte bij dhr. v.d. Heide in Wognum, waar we alle dozen en spulletjes kunnen opslaan. Want onze schuren zijn inmiddels véél te klein geworden…

Verder zijn we enthousiast doorgegaan met het inzamelen van lakens en andere (bed)benodigdheden voor Demir Kapija. In april heeft Jessica dit tehuis met 250 zwaar gehandicapte bewoners bezocht. Alles, wat we hadden gedoneerd wordt heel goed gebruikt. De bewoners worden liefdevol verzorgd, maar er is nog aan veel elementaire spullen een groot gebrek. Er is aan ons een aantal artikelen gevraagd zoals rolstoelen, balletjes voor de ballenbak (inmiddels  aangekocht!), incontinentiemateriaal  etc.  Het zou fijn zijn, als we dit instituut blij kunnen maken met de aanschaf van de broodnodige matrassen, verpleegartikelen enz.

DIT JAAR WORDT HET GELD DAT WE MET DONATIES , DANSDAGEN ENZ. INZAMELEN, BESTEED AAN  UITERST NOODZAKELIJKE ARTIKELEN VOOR DIT INSTITUUT.  HELPT U ÓÓK EEN HANDJE MEE?  OOK DONATIES VAN BRUIKBARE SPULLETJES WORDT ZÉÉR OP PRIJS GESTELD!!

Ook onze andere projecten van 2011 en 2012 blijven onder onze aandacht!! Het ziekenhuis in Struga heeft voor de kinderafdeling een aantal artikelen gevraagd, soms hele simpele, zoals waterdichte onderleggers …Maar als we al die kleine artikelen allemaal moeten kopen (ook al zijn ze per stuk niet zo erg duur),is onze portemonnee snel leeg! Zijn er nog creatieve geesten, die ons willen helpen met inzamelen, ideeën voor aanschaf enz.?

Wij merken, dat Macedonië steeds meer in de belangstelling komt te staan. Zo hebben wij recentelijk contact gekregen met een groep eerste-jaarsstudenten  Pedagogie,die in februari naar Skopje reizen en daar allerlei projecten gaan bezoeken, die gerelateerd zijn aan hun studie. We hopen, dat zij daar het gehandicapteninstituut in Demir Kapija kunnen bezoeken en ook willen zij naar het SOS-kinderdorp, dat in Skopje gevestigd is. Onze stichting is hen graag behulpzaam met het leggen van contacten en het organiseren van het e.e.a.

Een ander project(je) waarmee we pas geleden zijn begonnen, is het inzamelen van kleine cadeau’tjes, (bijv. schoolspulletjes, schriften, knuffels etc.) die we gaan verpakken voor de allerarmsten in de stad Stip, zodat we een aantal kinderen kunnen blij maken met een “kerst”pakketje. We hopen dat we dit héél snel bij elkaar kunnen verzamelen, zodat de pakketjes met het eerstvolgende transport mee kunnen en nog met de Kerst (die in Macedonië op 7 januari gevierd wordt) uitgedeeld kunnen worden.

LAATSTE NIEUWS: DE TRUCK IS GELADEN OP 11 DECEMBER EN ZAL OP VRIJDAG 13 DECEMBER IN STIP ARRIVEREN.

Na inklaring door de douane zal alles verdeeld kunnen worden!

 

 

Via deze nieuwsbrief willen wij allen, die ons op welke wijze dan ook, in het afgelopen jaar geholpen hebben, héél hartelijk bedanken.

Met Uw hulp en ondersteuning kunnen wij onze projecten voortzetten en velen in Macedonië blij maken!

Aan het einde van dit jaar 2013 willen wij u goede kerstdagen en een gezond en gelukkig 2014 toewensen.

Namens de medewerkers van st. Hulp-Macedonië,

Slavica Buitendijk

Maria Nieuwkamp, Peter Stavenuiter

Raymond en Jessica Gottenbos

Ruurd en Frida Noordegraaf

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam