Caledar

mei 2021
M D W D V Z Z
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief Stichting Hulp-Macedonië december 2017

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u donateur bent of anderszins betrokken bent bij Stichting “Hulp-Macedonië”.
In februari zijn Peter, Maria, Raymond en Jessica wederom naar Macedonië gereisd om lopende projecten te bezoeken en om nieuwe hulpaanvragen te bekijken.

In Skopje hebben wij het verpleegtehuis “13 Noemvri”  bezocht. Het geld, dat wij voor dit verpleegtehuis hebben bijeengebracht in 2015, is gebruikt om daar 3 zeer efficiënte  anti-doorligmatrassen van te kopen, die voor de oude en bedlegerige patiënten ernstige doorlig-wonden kunnen voorkomen en hierdoor veel leed besparen.

In het Alg. Ziekenhuis in Negotino konden wij onze donatiecheque van 2016 aanbieden, waarvan meteen de volgende dagen een flink aantal raamkozijnen zijn gerenoveerd en vervangen, speciaal op de kinderafdeling, waar het nu veel prettiger is en het niet meer tocht voor de kleine patiëntjes.


14 kozijnen van o.a. de kinderafdeling worden meteen vernieuwd

In Probistip hebben wij in het studenteninternaat de nieuwe matrassen (gekocht in voorjaar 2016) mogen bewonderen, een hele verbetering! Ook hebben we voor de studenten nog goede hoofdkussens kunnen aanschaffen bij een plaatselijke winkelier. Zo komen onze aankopen ook de lokale economie ten goede en snijdt het mes aan 2 kanten!
Verder hebben wij voor de oefenruimte van de bejaardendansgroep “Veseli Pensioneri” (betekenis: De Vrolijke Oudjes) een nieuwe houtkachel aangeschaft, waardoor zij ook in de koude winterperiode bij elkaar kunnen komen en de traditionele dansen en liederen kunnen repeteren.  De leidster van de groep, mw. Milevka Zdravkovska was er heel blij mee.
Na deze hartelijke ontmoetingen zijn wij verder gegaan naar Struga, dat aan het prachtige Meer van Ohrid gelegen is.
Vorige winter hebben wij aan de plaatselijke judoclub “Drim” schaatsjasjes gedoneerd (aan ons gegeven door schaatsclub Solid Aqua uit Hoogkarspel). Nu hadden wij ook gelegenheid de oprichters en leiders van deze club te ontmoeten.
Zij hadden één grote wens: een busje, waarmee zij met de kinderen naar interlandwedstrijden kunnen rijden. De oprichters van de judoclub zijn zeer bevlogen sportleraren. Zij bieden met deze leuke en aantrekkelijke sportclub de kinderen een goede sportmogelijk-heid, waardoor zij van de straat blijven en minder snel in aanraking komen met alcohol en drugs etc. Ook heel mooi is, dat kinderen van alle bevolkingsgroepen(nog wel eens een probleem in het gemengde Albanees/Macedonische deel) welkom zijn en op deze manier leren om respectvol met elkaar om te gaan!
Voor dit sympathieke doel hebben wij het hele jaar onze inspanningen geleverd én…een paar weken geleden hebben wij, door bemiddeling van dhr. Karel Knol, een mooie 9-persoonsbus kunnen aanschaffen van zijn werkgever, Taxibedrijf Kaijer uit Wervershoof.
                    De bus gaan wij eind april naar Macedonië brengen!

 

 

 

 

 

Het benodigde geld voor al deze projecten verkrijgen wij via verschillende kanalen. Allereerst willen wij van harte onze donateurs bedanken!
Ook willen wij graag mw. Ria Oosterhof, de oprichtster van onze stichting, van harte bedanken! Zij is nog altijd heel begaan met het wel en wee van Macedonië en zamelt in Assen nog steeds geld in voor de stichting!
Daarnaast organiseren wij verschillende volksdansdagen, dansweekenden en een jaarlijkse “garagemarkt”, waarvan uiteraard alle opbrengsten ten goede komen aan de stichting!
Wij willen iedereen, die onze stichting het afgelopen jaar heeft ondersteund, in welke vorm dan ook, héél hartelijk bedanken!
Vele helpende handen maken ons werk mogelijk

ONS TEAM WENST U EEN MOOI KERSTFEEST EN EEN VOORSPOEDIG 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN 2018 BESTAAT STICHTING HULP-MACEDONIË  25  JAAR