Huidige projecten

In mei 2009 zijn Jessica en Raymond Gottenbos naar Ohrid gereden met een auto vol revalidatie- en optische apparatuur voor het Sv. Erazmo ziekenhuis en het stadsziekenhuis van Ohrid. In november 2009 zijn de Ambulanta’s in Radozda en Probistip en het PHI Gerontology Institute in Skopje bezocht. Deze laatste projecten worden geleid door gemotiveerde artsen/ directeuren, die met veel inzet en enthousiasme werken aan verbetering van de zorgkwaliteit en renovatie  van hun klinieken.

wp75de9af0

Ambulanta van Probistip

 

De Ambulanta van Probistip is een polikliniek voor eerste hulp en diagnose en wordt geleid door dr. Jagoda. Sinds 2 jaar probeert zij de totaal verpauperde kliniek nieuw leven in te blazen. Door diverse donaties is de diagnose apparatuur al redelijk gemoderniseerd, maar vooral het gebouw is er slecht aan toe. Hier is behoefte aan een grondige renovatie, van buiten, maar vooral van binnen.  Dit project verdient het om de nodige aandacht, hulp en ondersteuning te krijgen. Want ziek zijn is niet leuk, zeker niet in een dergelijke omgeving.
Voor deze locatie zijn wij op zoek naar: Autorefractometer; Doppler Echo;  Brancards ; Rolstoelen ; Ambulance-/ Rolstoelvervoer; Onderzoektafels/-banken ; Sanitair (wastafels/ kranen/ toiletvoorzieningen/ etc) ; Gordijnen + vloerbedekking ; Timpanometer.; Mammograaf

 

 

wp4c137657

PHI Gerontolgy Institute “13 novembri”

 

Het PHI Gerontolgy Institute “13 novembri” in Skopje is een tehuis voor chronisch zieke en hulpbehoevende bejaarden. Dit instituut wordt geleid door Aleksandra Ristokovska en dr. Lence Neloska. Deze twee dames zijn sinds drie jaar bezig met een grondige renovatie van de verschillende afdelingen. Bij het onverwachte bezoek troffen wij op alle afdelingen enthousiast en gemotiveerd personeel aan, dat zich ook echt bekommerde om de patiënten.
Voordeze locatie zijn wij op zoek naar :

Busje voor rolstoelvervoer ; badlift.  Zie voor meer  info www.gerontology.org.mk

 

 

 

wp90c27bc7_0f

Ambulanta van Radozda

 

Ambulanta van Radozda in West-Macedonië.

Radozda ligt aan het meer van Ohrid, tegen de Albanese grens en ongeveer 20 kilometer van het ziekenhuis in Struga. De weg er naar toe is in zeer slechte staat en zit vol kuilen en gaten, wat vooral bij regenachtig weer een  groot probleem geeft. Een snel ritje naar Struga duurt dan al gauw 30 minuten, een ramp als er spoedeisende hulp (ambulance) nodig is. Reanimatie apparatuur voor de EHBO-/Huisartsenpost zou al veel levens kunnen redden.

Voor deze locatie zijn wij op zoek naar : Defibrilator ; huisartsen-ECG

 

 

wp5f276261

Sv. Erazmo in Ohrid

 

 

Sv. Erazmo in Ohrid.

Orthopedisch en Trauma Hospitaal
Voor deze locatie zijn wij op zoek naar :
Div. apparatuur voor revalidatie
Zie voor meer info www.traortoh.com.mk

 

 

 

wp5bc43f48

Jeugdvereniging Radozda

 

Jeugdvereniging Radozda heeft dringend behoefte aan een goed en waterdicht onderkomen. Het dak lekt en grote gaten zijn provisorisch afgedekt met asbestplaten. Enkele platen staan hier voor de deur. Vrijwilligers en ouders zijn bereid de nodige hand- en spandiensten te verlenen om dit clubhuis op te knappen. Zo willen zij voorkomen dat de opgroeiende jeugd ten prooi valt aan verveling en daaraan gerelateerd drugsgebruik.

Voor de renovatie is vooral geld nodig, waarvoor de stichting ter plaatse materialen kan aanschaffen. Voor het vernieuwen van het dak is een bedrag begroot van ongeveer €. 1250,–. Voor het hele project €. 5000 tot 6000,– Voor dit project gaat de Stichting op zoek naar een sponsor of een sponsoraktie. Ideeën en hulp zijn welkom. lees verder