Caledar

mei 2021
M D W D V Z Z
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

2009 : Project Radozda

Project Radozda. 2009.
Jeugdvereniging Radozda heeft dringend behoefte aan een goed en waterdicht onderkomen. Het dak lekt en grote gaten zijn provisorisch afgedekt met asbestplaten. Vrijwilligers en ouders zijn bereid de nodige hand- en spandiensten te verlenen om dit clubhuis op te knappen. Zo willen zij voorkomen dat de opgroeiende jeugd ten prooi valt aan verveling en daaraan gerelateerd alcohol- en drugsgebruik. Voor de renovatie is vooral geld nodig, waarvoor de stichting ter plaatse materialen kan aanschaffen. Voor het vernieuwen van het dak is een bedrag begroot van ongeveer €. 1250,–. Voor het hele project €. 5000 tot €. 6000,– nodig. De Stichting gaat op zoek naar een sponsor of een sponsoraktie. Ideeën en hulp zijn welkom.

voetbalveld van Radozda voetbalveld van vv Mornar, Radozda

Mornar is de voetbalclub van het dorp Radozda, gelegen aan het meer van Ohrid in de buurt van het stadje Struga. De club is opgericht in 1976 door een groep enthousiaste dorpelingen. Voetbalclub Mornar is een actieve club die eerst wedstrijden speelt op regionaal niveau. De club heeft meerdere malen een eerste plaats bereikt. Sinds 2008 heeft de club ook een groep jongeren tot 15 jaar, die een eigen wedstrijd-programma hebben. De clubkleuren zijn blauw en wit. In september 2008 is er een nieuw bestuur aangetreden onder leiding van voorzitter Gavril Sekerovski, dat met groot enthousiasme en ambitie van start is gegaan om de jeugd  te begeleiden en goede oplossingen te zoeken voor bovenstaande problemen.

Het doel van deze bestuursleden :
Door het spelen van competitie wedstrijden de kinderen en de jeugd van Radozda op niveau sport aan te bieden en zo de kinderen te helpen bij een goede en evenwichtige ontwikkeling en ze een positief beeld van de toekomst te geven. Door het beoefenen van sport hopen zij de jeugd van de heersende negatieve invloed van alcohol en drugs af te kunnen houden.

in slechte staat verkerende clubhuis met asbest naast de deur in slechte staat verkerend clubhuis met asbest naast de deur

Voetbalclub Mornar heeft een prachtig veld in het dorp op een plek die Siklica heet, maar  het  clubhuis  dat  gebouwd  werd  in  1981 verkeert nu al in een heel  slechte staat.  Het is eigenlijk een bouwval. Vooral het dak is een groot probleem. Er is veel met asbest gewerkt ( u ziet hier de kapotte platen voor het gebouwtje staan). Oók de kleedkamers zijn vochtig en schimmel zit op de wanden. Gelegenheid om te douchen is er niet.

 één van de kleedkamers één van de kleedkamers

Om de kinderen op een verantwoorde manier sport aan te kunnen bieden zal er voor gezorgd moeten worden dat zij dat ook op een behoorlijke manier kunnen beoefenen. De belemmeringen zoals een lekkend dak van asbest, vochtige kleedkamers en slechte hygienische omstandigheden moeten snel weggenomen worden.

Het bestuur wil nu het clubhuis renoveren en daarmee de club een positieve impuls geven.  In het dorp  zijn  genoeg vakmensen, die hun diensten gratis  willen  aanbieden bij de  wederopbouw  van  het clubhuis. Voor de renovatie van het dak is voor €. 1250,–  materiaal nodig.  Bouwvakkers uit het dorp zelf hebben zich  al als vrijwilliger   gemeld.  In 2009 is al met behulp van vrijwilligers gezorgd dat het clubgebouw werd aangesloten op het waterleidingnet.

dit was de doucheruimte dit was de doucheruimte

 

Bestuursleden  van De Stichting Hulp Macedonië  willen zich  inzetten om het benodigde  bedrag bij elkaar te brengen.  Naar  verwachting  zal de gehele renovatie tussen de vijf- en zesduizend euro kosten. De Stichting gaat zelf de benodigde materialen aanschaffen, terwijl de inwoners van Radozda met zelfwerkzaamheid hun steentje bijdragen aan een positieve toekomst van hun kinderen. Lees hier het uitgebreid reisverslag om gelden te sponsoren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam